top of page

AUTOR VERS DIA 7


Jordi Pàmias (Guissona, 1938) es llicencià en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona, estudis que el van dur a exercir durant trenta anys com a professor de Llengua i Literatura Espanyoles a l’Institut Màrius Torres de Lleida. Actualment està jubilat.

Pel que fa a la seva carrera literària, aquesta s’inicià amb el poemari Ofrena de l’hora grisa, acabat d’escriure el 1963 i publicat el 1982. Part de la seva extensa obra poètica ha estat guardonada amb diversos premis com ara el Joan Salvat-Papasseit (1969), el Vicent Andrés Estellés (1985) i el Josep Maria Llompart (2002), entre altres. Jordi Pàmias, doncs, és un autor consolidat que compta amb una producció ben estimable, amb més de sis reculls poètics publicats fins a dia d’avui. Aquesta prolífica trajectòria li ha estat reconeguda aquest 2017 amb el premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana.

L’obra a la qual pertany el vers del nostre concurs, Narcís i l’altre (2001) rebé el premi Miquel de Palol. Com bé es desprèn del títol, la mitologia i el concepte d’alteritat hi tenen un paper clau.

bottom of page