top of page

AUTORA VERS DIA 9


Dolors Miquel (Lleida, 1960) és poeta. Malgrat el fet que de ben jove ja havia escrit, va ser a la segona meitat de la dècada dels 90 quan l’autora va irrompre amb més força en el panorama literari. Des d’aquell moment, ha anat publicant llibres (de poesia i altres gèneres), escrivint articles per a la premsa, oferint recitals i participant i/o organitzant altres tipus d’actes culturals.

Pel que fa a la seva obra, val a dir que és força extensa però cal destacar la concessió que se li ha fet de diversos premis literaris com ara el Premi Rosa Leveroni (1989) per l'obra El vent i la casa tancada, el Premi Ciutat de Barcelona (2005) per AIOÇ i el Gabriel Ferrater (2006) per Missa pagesa, entre altres.

El vers que hem triat per al nostre concurs és extret del poemari Gitana Roc (2000). La mateixa Dolors Miquel en descrivia així la temàtica, descripció que podem fer extensiva a gran part de la seva obra: “Parlo, per sobre de tot, del dany que causen estructures socials com ara la família o la policia. L'amor social és el més espantós contracte de la por, i també la salvaguarda més potent de la societat, i el sexe és la pastanaga. Pel que fa a la por a la solitud, com va dir Víctor Català: «val més quedar-se sol que viure en eterna contradicció amb un mateix seguint els principis d'actuació que d'altres ens implanten».”

bottom of page