top of page

AUTOR VERS DIA 10


Francesc Parcerisas (Begues, 1944) és llicenciat en Filosofia (1966), màster en Literary Translation (1990) i doctor en Teoria de la Traducció (1997).

Després d’ocupar altres càrrecs i realitzar diverses feines, va ser catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes de Batxillerat (1979-1986) i actualment és professor titular de la Facultat de Traducció i d’Interpretació de la UAB, de la qual també va ser vicedirector i cap del Departament de Traducció.

Pel que a fa a la seva obra poètica, hem de dir que ha publicat diversos llibres, alguns dels quals han estat premiats, com ara Vint poemes civils (1967), premi Joan Salvat-Papasseit; Homes que es banyen (1970), premi Carles Riba; i L'edat d'or (1983), premi de la Crítica de poesia Catalana i premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya (poesia), entre altres.

Precisament, el nostre vers pertany a L’edat d’or, obra en què l’autor ens convida a reflexionar sobre les grans qüestions universals vistes des del petit món quotidià del jo literari.

bottom of page